Top Since 1992

Iers concert in de Oude Maria Kerk in Deventer

 Nieuwe Markt 34a

 (naast Restaurant ‘t Arsenaal)  

De afgelopen jaren hebben we een band uit Ierland over laten vliegen, speciaal voor het Irish Pub Festival. Dat zal dit jaar niet anders zijn. De McLaughlin broers vormen samen met Deense violiste Pia de formatie ‘Thundering Down'.

Deze band uit Derry in Noord-Ierland hebben vele jaren ervaring samen. Denis McLaughlin heeft meer dan 20 jaar in Denemarken met de band gespeeld. Hun muziek is diep doordrongen van de Ierse traditionele speelstijl. Deze mannen, opgegroeid tijdens de burgeroorlog in Noord, spelen met een passie die volledig beïnvloed wordt door deze moeilijke tijden in de Ierse geschiedenis.

De bekendste ‘drinking songs’, lullabies en nummers zoals ‘Back home in Derry' en ‘The Town I loved so well’ zijn te vinden in hun repertoire. Pia zal voor snelle, levendige ‘tunes’ op de viool zorgen. Fans van Ierse traditionele muziek mogen deze band niet missen.


Het voorprogramma is dit jaar ook volledig Iers met Darren Byrne & Noel Shannon (The Troubadours). Zij zullen samen het publiek opwarmen. Noel en Darren hebben samen een lange geschiedenis. In de jaren 90 reisden ze, beiden als troubadour, met de trein door Nederland en Duitsland en kwamen ze elkaar vaak in de trein tegen. In het begin onverwacht en later spraken ze af om samen te reizen. Nooit eerder hebben ze samen in een formatie muziek gemaakt. Deze avond geven ze u een kijkje in de geschiedenis van de The Troubadours!

 Noel Shannon, geboren te Cork in Ierland nu woonachtig in Nederland heeft 25 jaar ervaring als muzikant. Toen hij nog in Ierland woonde, speelde hij als ‘hobby muzikant’. Hij heeft voor meerdere grote namen in het voorprogramma mogen optreden, o.a; The Fureys, Jim McCann en The Wolfe Tones. Noel speelt gitaar, mandoline, octave mandoline en 6-snarige banjo.

Darren Byrne, uit Wexford in Ierland is zeker één van de beste solo artiesten in heel Europa. Darren heeft ook meer dan 25 jaar ervaring op het Ierse Pub circuit in heel Europa. Met zijn krachtige stem en enthousiaste persoonlijkheid blijft hij elke publiek betoveren.

Kaarten voor het concert zijn €12,50 vooraf te reserveren per email. Op de avond zelf €15,-

Let Op! Afgelopen jaren waren alle kaarten in de voorverkoop uitverkocht.

 

 


Video Irish Pub Festival

 -  “the best of irish folk”

2 februari 18.30 deuren open Thundering Down Geen vooruit betaling nodig